Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Met Andere Ogen is continu in ontwikkeling. Op de website verschijnen regelmatig nieuwe artikelen, inspirerende interviews en handige tools, en houden we je op de hoogte van onze activiteiten. Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsupdate en ontvang elke twee weken een melding in je e-mail met het laatste nieuws.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

16 juli 2024 Nieuw

Wat een geweldig eerste halfjaar van 2024 hebben we achter de rug! Samen hebben we indrukwekkende stappen gezet om de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten door de krachtige samenwerking tussen onderwijs, zorg, jeugdhulp en kinderopvang.

> Lees meer..
15 juli 2024 Nieuw

Op de vijftiende Met Andere Ogen Dialoogavond in Pakhuis de Zwijger stond een pittig onderwerp op het programma: morele verwonding (of in het Engels: moral injury). Maar ook: hoe stimuleren we voldoende veerkracht bij de mensen die onderdeel uitmaken van onze pedagogische ecosystemen om morele verwonding te boven te komen?

> Lees meer..
15 juli 2024 Nieuw

Ook op het vierde en laatste webinar uit de reeks Versterken van de pedagogische basis op 26 juni kwamen prachtige voorbeelden voorbij van hoe je door samen te werken tot praktijken komt waarin je het verschil kunt maken voor kinderen en jongeren. Vanuit Hotel New York Rotterdam besprak Marleen van Berkum, directeur-bestuurder bij Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Goeree-Overflakkee, met gasten uit onderwijs, jeugdhulp en wetenschap hoe we de omgeving rond jongeren kunnen versterken. Hoe kunnen we dat vooral integraal doen, met elkaar, in plaats van allemaal apart?

> Lees meer..
10 juli 2024 Nieuw

Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) heeft haar kennispagina’s over privacy en gegevensuitwisseling voor verschillende doelgroepen geupdate. Met de belangrijkste zaken op een rij en handige verwijzingen.

> Lees meer..
09 juli 2024 Nieuw

Wil je collega professionals uit het onderwijs- en jeugdzorgsysteem ontmoeten? Digitaal ervaringen delen en direct advies van anderen uit het veld ontvangen? Toegang krijgen tot nuttige documenten, hulpmiddelen en best practices om tot nieuwe ideeën en oplossingen te komen?

> Lees meer..
01 juli 2024

Optimale ontwikkelkansen creëren voor ieder kind: het is de taak waar we met elkaar voor staan. Inclusief samenwerken met ouders is essentieel om die taak te vervullen. Ouders zijn immers de belangrijkste mensen in het leven van een kind. Maar dat niet alleen: ze zijn onze grootste experts, want zij kennen hun kind het allerbeste. Toch is de inclusieve samenwerking met ouders in de praktijk niet altijd vanzelfsprekend. Die vraagt dan ook om een gezamenlijke inspanning van ons allemaal. Daarom is inclusieve samenwerking met ouders een belangrijke ambitie van Netwerk Met Andere Ogen waarvoor we ons met meerdere partijen en ambassadeurs uit het veld inzetten. Sluit jij je ook aan bij onze beweging?

> Lees meer..
28 juni 2024

Het 'Versterken van de pedagogische basis'. Hoe doe je dat? In een reeks van vier webinars delen professionals, beleidsmakers en bestuurders uit gemeenten, onderwijs, kinderopvang en jeugdhulp hun domeinoverstijgende aanpak en interprofessionele samenwerking. Het derde webinar was gericht op Landsdeel Noord en vond plaats op 20 juni onder leiding van Jouke Douwe de Vries, wethouder sociaal domein, onderwijs, welzijn en financiën in Noardeast-Fryslân. Via perspectieven uit wetenschap, praktijk en bestuur zocht hij vooral antwoord op de vraag: hoe versterken we ‘het gewone leven’. Wil je het antwoord weten? Lees dan het hele verslag en bekijk de videoregistratie.

> Lees meer..
27 juni 2024

Hoe organiseer en financier je zorg voor kinderen en jongeren met een complexe ondersteuningsbehoefte in het onderwijs? Daarover gaan de Oplossingenlabs van het NJi, waarin dit jaar de kracht van integraal werken centraal staat. Na elke bijeenkomst worden de gedeelde ervaringsverhalen en praktijkvoorbeelden gedeeld in het online magazine De kracht van integraal werken. Ook blijf je via het magazine op de hoogte van de beleidsontwikkelingen rondom het collectief financieren van zorg in onderwijstijd. Het tweede deel staat nu online.

> Lees meer..
23 juni 2024

In het Initiatieven Collectief bundelen we de krachten van thuiszittersinitiatieven. Met als belangrijkste doel: voor iedere jongere een passende ontwikkelroute. Op 6 juni werd de landelijke bijeenkomst ingeleid door Marjan Veenstra van Gedragswerk met een verhaal over Sjoerd die bang was voor alles. Maar door de overstap naar het initiatief ging zijn leven er heel anders uitzien.

> Lees meer..
18 juni 2024

Een geïntegreerde aanpak van onderwijs en zorg is cruciaal voor de ontwikkeling van kinderen. De inclusieve samenwerking met ouders speelt hierin een belangrijke rol. Een van de ambities van Met Andere Ogen is dan ook om die samenwerking te versterken en professionals hiervoor handvatten te bieden. Maaike Hekerman heeft in haar werk als schoolpsycholoog vaak met ouders te maken. In dit interview vertelt ze hoe ze dat contact aanpakt. ‘Het is geen hogere wiskunde.’

> Lees meer..