Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Met Andere Ogen is continu in ontwikkeling. Op de website verschijnen regelmatig nieuwe artikelen, inspirerende interviews en handige tools, en houden we je op de hoogte van onze activiteiten. Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsupdate en ontvang elke twee weken een melding in je e-mail met het laatste nieuws.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

28 november 2023 Nieuw

Ruim 250 professionals uit de wereld van onderwijs, jeugdhulp, zorg en kinderopvang kwamen op vrijdag 24 november samen in Fort Voordorp in het Utrechtse Groenekan voor de Met Andere Ogen Doen-Dag. Het thema dit jaar was ‘Samen impact maken in jouw regio’. Deelnemers wilden geïnspireerd raken, gevoed worden, aan het denken worden gezet en elkaar beter leren kennen. Alle onderdelen van het programma van de keynotespeakers, tot werksessies sloten goed op elkaar aan en de energie spatte ervan af.

> Lees meer..
27 november 2023 Nieuw

Met Andere Ogen heeft een inhoudelijke ambitie op het versterken van de regieneming in de regio’s. Om regio’s gericht te ondersteunen heeft Met Andere Ogen, Andersson Elffers Felix (AEF) gevraagd om een verkenning naar de samenwerking tussen onderwijs, jeugdhulp/zorg en gemeenten uit te voeren in zeven regio’s. In het bijzonder ging het hierbij om ‘regieneming’, het nemen van verantwoordelijkheid voor het initiëren en stimuleren van een ontwikkeling, en het aanbrengen van samenhang daarin. Uit de verkenning blijkt dat dit niet altijd makkelijk gaat.

> Lees meer..
26 november 2023 Nieuw

Een goede samenwerking tussen ouders, school en andere jeugdprofessionals bevordert de ontwikkeling van kinderen. Maar hoe krijg je zo'n samenwerking echt voor elkaar? Tijdens de MAO Doen-Dag op 24 november presenteerde Ellen Donkers van het Nederlands Jeugdinstituut de digitale toolkit 'Sámen voor het kind'. Een praktisch hulpmiddel voor professionals en ouders om met elkaar een bijeenkomst te organiseren waarin de samenwerking centraal staat.

> Lees meer..
25 november 2023 Nieuw

Dit schooljaar organiseert het Steunpunt Passend Onderwijs iedere maand een inspirerend werkbezoek aan een school of samenwerkingsverband waar steeds inclusiever gewerkt wordt. Kom jij dit schooljaar inspiratie opdoen voor je eigen school, schoolbestuur of samenwerkingsverband?

> Lees meer..
25 november 2023 Nieuw

Het Steunpunt Passend Onderwijs organiseert op donderdag 14 december weer een webinar Jeugdhulp in school. Dit keer staat het thema ‘instroom van leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte in het primair onderwijs’ centraal. Op welke manier vinden onderwijs en gespecialiseerde opvang elkaar tijdens deze overstap? Wat is de aanleiding geweest voor een andere manier van samenwerken? Welke oplossingen heeft men gevonden voor ervaren knelpunten?

> Lees meer..
21 november 2023 Nieuw

Met Andere Ogen is het afgelopen jaar een nieuwe weg ingeslagen: we zijn van programma doorontwikkeld naar een volwaardig, inclusief netwerk. Hierdoor heeft Met Andere Ogen er veel nieuwe leden bij gekregen. Maar alleen als die elkaar goed kunnen vinden, kunnen we met elkaar bereiken waar we voor staan: de ontwikkelkansen vergroten van ieder kind. Met ons nieuwe inschrijfformulier maken we het onze leden nu nog makkelijker. Ben je al lid? Dan vragen we je om je profiel te controleren en te updaten. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

> Lees meer..
14 november 2023

Samenkomen in het voetbalstadion, en dan deelnemen aan een werksessie in het ‘spelershonk’, wie wil dat nu niet? Met uitzicht op het veld, staken meer dan honderd vertegenwoordigers van scholen, gemeenten en jeugdzorgpartners uit de regio Zuid-Oost Drenthe (Emmen en Borger-Odoorn) op 10 oktober jl. in het stadion van FC Emmen de koppen bij elkaar onder het motto: ‘Laat geen kind achter’.

> Lees meer..
13 november 2023

Met Andere Ogen is een samenwerking aangegaan met Platform Vakmanschap, een online community voor professionals die met jeugd werken. Wil je op een laagdrempelige manier in contact komen met anderen om geïnspireerd te raken, goede voorbeelden te delen en vragen te stellen – of te beantwoorden? Praat dan mee in de digitale community van het Platform Vakmanschap, op 1Sociaaldomein.

> Lees meer..
09 november 2023

Dat is het pleidooi van Ineke Kroese (schoolmaatschappelijk werker) en Stephan Göbel (docent/teamleider) in hun gelijknamige boek. Het boek is verrijkt met veel praktijkverhalen die van binnenuit en van onderaf geschreven zijn. Kroese: ‘Er moet niet alleen aandacht zijn voor cijfers van leerlingen, maar ook voor hun sociaal-emotionele ontwikkeling en hun welbevinden.’

> Lees meer..
08 november 2023

Op 24 november organiseren we de Met Andere Ogen Doen-Dag 2023 met als thema ‘Samen impact maken in jouw regio’. De belangstelling hiervoor is zeer groot en daardoor hebben we op dit moment de maximale capaciteit op de locatie bereikt. De inschrijving is vanaf vandaag  gesloten.

> Lees meer..