Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Met Andere Ogen is continu in ontwikkeling. Op de website verschijnen regelmatig nieuwe artikelen, inspirerende interviews en handige tools, en houden we je op de hoogte van onze activiteiten. Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsupdate en ontvang elke twee weken een melding in je e-mail met het laatste nieuws.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

21 oktober 2024 Nieuw

De Met Andere Ogen Doen-Dag op 22 november staat volledig in het teken van de kracht van lokaal, samen en contextgericht werken. Dankzij sterke relaties bouwen we met elkaar aan een inclusieve samenleving waarin ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen. Schoolaanwezigheid is hierbij essentieel: ieder kind heeft recht op onderwijs. Hoe bouw je die aanwezigheid effectief op als een leerling thuis of op school is vastgelopen? En hoe kun je thuiszitten voorkomen?

> Lees meer..
20 oktober 2024 Nieuw

Werk jij als bestuurder of beleidsmaker/-adviseur in jouw regio aan de samenwerking tussen kinderopvang, onderwijs, zorg en jeugdhulp? En kom je specifieke uitdagingen tegen in de samenwerking waarover je in een kleine setting wil uitwisselen met collega beleidsmakers/-adviseurs en bestuurders? Meld je dan nog snel aan voor de intervisiebijeenkomst van 11 november van 15.30 – 17.00 uur. Er is nog plek!

> Lees meer..
19 oktober 2024 Nieuw

In de Talk Partnerschap tussen professionals en ouders op de Voor de Jeugd Dag van 30 september werd gesproken over wat wel en niet goed werkt in partnerschap tussen ouders en professionals. Wat maakt het schurend en waarom verdient het gesprek dat het verder gaat dan het uitspreken van het belang ervan. Heleen Gorter en Elif Borucu zijn beide als ouders betrokken bij de ambitie ‘inclusieve samenwerking met ouders’ van Met Andere Ogen en namen deel aan dit tafelgesprek. 'Als we echt willen werken aan een sterke gemeenschap, moeten we de kracht én complexiteit van deze samenwerking begrijpen en omarmen.'

> Lees meer..
18 oktober 2024 Nieuw

Het ministerie van OCW organiseert op 28 en 29 januari 2025 een uniek, inclusief jongerenevent in het Spant! in Bussum. Tijdens dit event staat goed onderwijs voor álle kinderen en jongeren centraal, ongeacht achtergrond, talent en/of ondersteuningsbehoefte. Leerlingen uit alle delen van het funderend onderwijs (po, sbo, so, vo, pro en vso) ontmoeten elkaar en gaan met elkaar aan de slag. Met als doel: samenwerken aan heel goed onderwijs voor iedereen. Tijdens het event ervaren leerlingen wat inclusief onderwijs is en gaan ze aan de slag met concrete plannen en ideeën om het onderwijs op hun school en daarbuiten inclusiever te maken.

> Lees meer..
17 oktober 2024 Nieuw

Onderwijsprofessionals spelen een belangrijke rol in het herkennen en ondersteunen van kinderen in een onveilige thuissituatie. Zij kunnen contact maken en in contact blijven met het kind. Maar hoe doe je dit in de praktijk?
In de Week tegen Kindermishandeling organiseren het NJi en De Kindertelefoon een gratis live webinar dat hier dieper op ingaat. Het webinar is bedoeld voor onderwijsprofessionals in het basisonderwijs en in de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

> Lees meer..
08 oktober 2024 Nieuw

Op 22 november staat de Met Andere Ogen Doen-Dag volledig in het teken van krachtige relaties binnen lokaal en contextgericht samenwerken: “Sterke relaties voor een inclusieve samenleving”. Je hebt vast wel eens gehoord van: 'It takes a village to raise a child'. Maar hoe realiseer je dat en hoe bouw je samen aan een omgeving waarin jongeren écht kunnen floreren?

> Lees meer..
07 oktober 2024

Hoe zorg ik als projectleider in een traject gericht op gezamenlijke visie op samenhang onderwijs-jeugdhulp ervoor dat we, ondanks alle verschillen en verschillende inzichten, toch tot een concrete werkagenda komen? Deze casus was onderwerp van gesprek tijdens de online-intervisiebijeenkomst van Met Andere Ogen en NJi op 23 september.

> Lees meer..
04 oktober 2024

Opgroeien in armoede heeft invloed op schoolaanwezigheid, en daarmee ook de schoolprestaties van kinderen en jongeren. Over dat thema gaat de bijeenkomst Kansengelijkheid: wat armoede doet met schoolaanwezigheid, op 27 november in Utrecht. Naast een centrale inleiding kunnen deelnemers ook meerdere workshops volgen.

> Lees meer..
02 oktober 2024

Het aantal kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte in de kinderopvang groeit en er is onvoldoende passend aanbod voor deze kinderen. Hoewel er veel goede voorbeelden zijn van passende kinderopvang in de praktijk, blijft de verspreiding en benutting van deze kennis beperkt. Sardes ontwikkelt een handreiking in opdracht van drie ministeries en zoekt mensen uit het werkveld om mee te denk.

> Lees meer..
01 oktober 2024

(Beginnende) leerkrachten vinden het samenwerken met ouders niet altijd eenvoudig. Zeker als het contact raak aan opvoeding en er verschillende waarden lijken mee te spelen, kan contact met ouders spannend zijn. In de podcast 10 minuten bespreken Mirjam Stroetinga en Annemarie Koopman herkenbare casussen van samenwerken met ouders in het basisonderwijs.

> Lees meer..