WEL in ontwikkeling
Van leerrecht naar ontwikkelrecht, 3 jaar WEL in ontwikkeling en hoe nu verder
Samen met jullie kijken we terug en vooruit, maken we de reis van de jongere en leren we van elkaar.
Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden
Jeugdigen en gezinnen ondersteunen bij het opgroeien en opvoeden. Daar zet het Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden zich al 6 jaar vol enthousiasme voor in. Dit is de aanleiding voor de speciale bijeenkomst op donderdag 10 oktober
Hoe kun je écht samenwerken met de mensen uit de eigen omgeving van een gezin?
Vraag jij wel eens aan een jongere “Wie vertrouw je?", "Bij wie voel jij je fijn?" of "Wie wil je de volgende keer meenemen naar een gesprek met mij?"
Wil jij leren over hoe je samen met de mensen uit de eigen omgeving van een jongere of gezin kunt werken aan hun veerkracht? Hoe je als professional met plezier kunt bijdragen aan duurzame verandering voor de jongere of het gezin? Meld je aan!
Interactieve werkbijeenkomst
Oplossingenlabs gaan over hoe onderwijs en zorg te organiseren voor kinderen met een zeer intensieve zorgvraag in het speciaal onderwijs. Tijdens deze derde werkbijeenkomst van dit jaar staan verschillende vragen rondom het inkoopproces van zorg (Wlz) en jeugdhulp voor het speciaal onderwijs centraal.
Op donderdag 7 november en vrijdag 8 november 2024 is in het Veluwse bos bij Hotel & Congrescentrum Mennorode in Elspeet de 24-uursbijeenkomst voor samenwerkingsverbanden. Dag één is voor beleidsmedewerkers en leidinggevenden en op dag twee zoeken de leidinggevenden met elkaar de verdieping op. Het thema van deze 24-uurs is Inclusie &.
Werk jij als bestuurder of beleidsmaker/-adviseur in jouw regio aan de samenwerking tussen kinderopvang, onderwijs, zorg en jeugdhulp? En kom je specifieke uitdagingen tegen in de samenwerking waarover je in een kleine setting wil uitwisselen met collega beleidsmakers/-adviseurs en bestuurders? Meld je dan aan voor deze online intervisiebijeenkomst!
'Sterke relaties voor een inclusieve samenleving'. De kracht van lokaal, samen en contextgericht werken.
Sterke relaties voor een inclusieve samenleving. De kracht van lokaal, samen en contextgericht werken. En die kracht benutten, dat doen we met hechte professionele en persoonlijke netwerken in de buurt. Want inclusief opgroeien kan alleen als we met vertrouwen in elkaar, ieder kind dichtbij huis kunnen bieden wat het nodig heeft. Hier vind je meer informatie over het programma, de Doen-Sessies en hoe je je kunt aanmelden.
Wat weten we eigenlijk écht van onze leerlingen?
Het GOngres | Evidence based werken in het gespecialiseerd onderwijs wordt georganiseerd door Sectorraad GO in samenwerking met RENN4. Dit jaar is het thema Wetenschap en onderzoek. Er wordt veel beleid gemaakt en gesproken over leerlingen in het gespecialiseerd onderwijs, maar er wordt lang niet altijd gebruik gemaakt van de actuele wetenschappelijke kennis die we hebben over wat wel en wat niet werkt. Wat weten we eigenlijk echt over voor onze leerlingen en over ons onderwijs?