Landelijke en regionale netwerkbijeenkomsten

Tijdens de netwerkbijeenkomsten ontmoeten en inspireren professionals elkaar en wisselen zij kennis en ervaring uit in actieve werksessies en inspirerende keynotes. 
Eens per jaar organiseren we een landelijke Doen-Dag. Sinds 2023 zijn we op verzoek van de regio’s ook mede organisator bij een aantal regionale netwerkbijeenkomsten. Wil je een netwerkbijeenkomst bijwonen? Houd dan de agenda in de gaten! 

Verslagen netwerkbijeenkomsten 

Nieuwsgierig geworden? Op deze pagina verzamelen we alle verslagen van de landelijke en regionale netwerkbijeenkomsten. Zo kun je alle waardevolle opbrengsten nog eens op je gemak teruglezen en delen binnen je eigen netwerk. 

 

 

10 april 2024 Nieuw
Verstevigen van de pedagogische basis ‘Onderwijs en zorg doen het samen!’

‘Hoe werken onderwijs en zorg gezamenlijk aan het versterken van de pedagogische basis?’ Dat was het thema van de Regionale Doen-Dag Brabant, georganiseerd door een kerngroep van regionale partners in samenwerking met netwerk Met Andere ogen op vrijdag 8 maart 2024 in Het Turfschip in Ellen-Leur.

> Lees meer..
12 februari 2024
Richard Stuivenberg

In de Biotoop in Haren verzamelden zich op vrijdag 19 januari zo’n tachtig medewerkers van Cosis, professionals uit het onderwijs, gemeenteambtenaren en andere betrokken voor het Werkatelier. De regionale Netwerkbijeenkomst Groningen/Drenthe werd georganiseer door Cosis, Gedragswerk en Hanze Ontwerpfabriek, met hulp van netwerk Met Andere Ogen.

> Lees meer..
16 januari 2024

De succesvolle Met Andere Ogen Doen-Dag van 2023 ligt alweer achter ons. Niet alleen hebben we elkaar volop geïnspireerd, we hebben ook veel van elkaar geleerd én natuurlijk heel veel nieuwe ideeën en plannen ge-OOG-st. Al die geleerde lessen, mooie ideeën en nieuwe ontmoetingen hebben we gebundeld in een verslagen.

> Lees meer..
16 januari 2024
Hannah Hofman

Fictieve beleidsmedewerker Hannah Hofman neemt je mee terug naar de 'Met Andere Ogen Doen-Dag 2023' en deelt haar ervaringen. Dit verslag laat je een Doen-Dag (her)beleven en geeft je inspirerende inzichten uit de keynotes en enkele werksessies.

> Lees meer..
12 december 2023

Samenwerken begint met elkaar ontmoeten, elkaar leren kennen. Dat moet je organiseren, anders gebeurt het niet, of te weinig, want iedereen heeft het druk met zijn eigen werk. Op een Netwerkbijeenkomst gebeurt het wel: ruim vijftig professionals uit primair en voortgezet onderwijs, van de JGZ en leerplicht, van jeugdhulp en de gemeente én iemand van de bibliotheek, ze waren er allemaal op de Netwerkbijeenkomst over interprofessioneel samenwerken die de gemeente Veenendaal op 9 november 2023 organiseerde in samenwerking met netwerk Met Andere Ogen.

> Lees meer..
14 november 2023

Samenkomen in het voetbalstadion, en dan deelnemen aan een werksessie in het ‘spelershonk’, wie wil dat nu niet? Met uitzicht op het veld, staken meer dan honderd vertegenwoordigers van scholen, gemeenten en jeugdzorgpartners uit de regio Zuid-Oost Drenthe (Emmen en Borger-Odoorn) op 10 oktober jl. in het stadion van FC Emmen de koppen bij elkaar onder het motto: ‘Laat geen kind achter’.

> Lees meer..
31 oktober 2023

Toen Marianne Wammes-Peek, directeur-bestuurder van samenwerkingsverband ProfiPendi, hoorde dat Netwerk Met Andere Ogen regionale netwerkbijeenkomsten wilde organiseren, zei ze spontaan: dan wil ik de eerste zijn! 'De landelijke Doen-Dagen van Met Andere Ogen vind ik heel inspirerend', vertelt ze. 'Vooral dat je met elkaar vanuit alle perspectieven naar de ontwikkeling van kinderen en jongeren kijkt, is van grote waarde. En dat je in kleinere groepen in gesprek gaat om concrete acties te bedenken. Voor de regio Lekstroom zou een regionale Doen-Dag een mooie kans zijn om elkaar te vinden in een gezamenlijk doel: dat we allemaal het beste willen voor de kinderen in onze regio.' Lees het beeldende verslag van die dag in de bijlage.

> Lees meer..