Week tegen Kindermishandeling: Laat me niet los!

Onderwijsprofessionals spelen een belangrijke rol in het herkennen en ondersteunen van kinderen in een onveilige thuissituatie. Zij kunnen contact maken en in contact blijven met het kind. Maar hoe doe je dit in de praktijk?
In de Week tegen Kindermishandeling organiseren het NJi en De Kindertelefoon een gratis live webinar dat hier dieper op ingaat. Het webinar is bedoeld voor onderwijsprofessionals in het basisonderwijs en in de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Hoe praat je met een kind dat mogelijk te maken heeft met kindermishandeling? En wat kun je voor een kind en het gezin betekenen, ook als er een melding wordt gemaakt? Kortom: hoe maak je contact en laat je niet los als onderwijsprofessional?
Verschillende gasten gaan in het webinar hierover in gesprek. Ze delen inzichten en geven praktische handvatten mee. En er is gelegenheid om via de chat vragen te stellen. 

Meer informatie

Datum: 20 november 2024
Plaats: Online
Organisator: Nederlands Jeugdinstituut i.s.m. De Kindertelefoon
Tijd: 15.00 - 16.00 uur


Sprekers


Annet Cupedo, werkbegeleider van De Kindertelefoon; over hoe je écht contact maakt en welke drempels kinderen ervaren naar de ‘buitenwereld’.

Marieke Kuiper, aandachtsfunctionaris Kindermishandeling; over hoe je op eenvoudige wijze vertrouwen kunt opbouwen. 

Agnes Derksen, Nederlands Jeugdinstituut; over hoe je juist als onderwijsprofessional een veilige omgeving kunt bieden.
 

Aanmelden

Ga naar onze agenda om je aan te melden.