Bijeenkomst Schoolaanwezigheid en kansengelijkheid

Opgroeien in armoede heeft invloed op schoolaanwezigheid, en daarmee ook de schoolprestaties van kinderen en jongeren. Over dat thema gaat de bijeenkomst Kansengelijkheid: wat armoede doet met schoolaanwezigheid, op 27 november in Utrecht. Naast een centrale inleiding kunnen deelnemers ook meerdere workshops volgen.

Kinderen en jongeren in armoede kunnen moeite hebben met naar school gaan en met leren door de omgeving waarin ze opgroeien. Bijvoorbeeld door stress van hun ouders, doordat ze zelf minder goed in hun vel zitten of doordat ze belast worden met baantjes en extra taken. Vaak is er een combinatie van problemen, zoals geldzorgen en mantelzorger zijn. Ook kunnen de woonomstandigheden en het ontbreken van een steunend netwerk van grote invloed zijn.

De bijeenkomst is een initiatief van het Kennisnetwerk Schoolaanwezigheid, dat wordt gefaciliteerd door het NJi in samenwerking met het Steunpunt Passend Onderwijs, Ingrado en Twentse Belofte. 

 

Meer informatie en aanmelden: Kansengelijkheid: wat armoede doet met schoolaanwezigheid | Nederlands Jeugdinstituut (nji.nl)