Denk mee over nieuwe handreiking passende/inclusieve kinderopvang

Het aantal kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte in de kinderopvang groeit en er is onvoldoende passend aanbod voor deze kinderen. Hoewel er veel goede voorbeelden zijn van passende kinderopvang in de praktijk, blijft de verspreiding en benutting van deze kennis beperkt. Sardes ontwikkelt een handreiking in opdracht van drie ministeries en zoekt mensen uit het werkveld om mee te denk.

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), Ministry of Education, Culture and Science (OCW) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) hebben de noodzaak gesignaleerd om kennisdeling te stimuleren, onder andere in de vorm van een handreiking over passende/inclusieve kinderopvang.
 
De handreiking moet inzicht geven in de mogelijkheden, succesfactoren en knelpunten om passende/inclusieve kinderopvang voor ieder kind te organiseren. Ook geeft de handreiking toegang tot beschikbare relevante informatie en goede voorbeelden.


???? ?? ??? ?? ???? ???

Heb jij ervaring met passende/inclusieve kinderopvang binnen jouw werk/organisatie? Of loop je in de praktijk tegen knelpunten aan die je graag opgelost zou zien? Dan horen wij graag van je. Samen willen we succesfactoren en goede voorbeelden verzamelen, maar ook knelpunten in kaart brengen die nog opgelost moeten worden. Ook nodigen we gemeenten en organisaties uit om deel te nemen aan een werkgroep die actief betrokken wordt bij de ontwikkeling van de handreiking. Meld je hier aan om mee te denken.
 

Over Sardes

Sardes ondersteunt al meer dan 30 jaar onderwijs, opvang en overheid met onderzoek, advies en procesbegeleiding.