Met Andere Ogen wenst jullie een fijne zomer!

Wat een geweldig eerste halfjaar van 2024 hebben we achter de rug! Samen hebben we indrukwekkende stappen gezet om de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten door de krachtige samenwerking tussen onderwijs, zorg, jeugdhulp en kinderopvang.

Netwerkevenementen met impact

We zijn bijzonder trots op de succesvolle Met Andere Ogen Regionale Doen-Dag Brabant die op 8 maart 2024 plaatsvond in Het Turfschip in Etten-Leur. Er werden inspirerende werksessies gehouden over de regionale leernetwerken, de samenwerking tussen gemeente, kinderopvang en onderwijs en het ontwikkelen van compacte teams dichtbij kinderen en gezinnen in Tilburg. Ook kijken we met groot genoegen terug op het Werkatelier Groningen/Drenthe dat op 19 januari 2024 werd georganiseerd in de Biotoop in Haren. Deze bijeenkomst richtte zich op de samenwerking tussen verschillende betrokkenen uit het onderwijs, gemeenten en andere partners. Met deze evenementen versterken we onze missie en tonen we de impact van onze gezamenlijke inspanningen.

Samenwerking nog verder versterkt

Daarnaast hebben we bijgedragen aan het organiseren van de nieuwe webinarreeks Versterken van de Pedagogische Basis samen met allerlei partijen uit het veld. Ook waren er weer mooie dialoogavonden in Pakhuis de Zwijger waar waardevolle kennis met elkaar is gedeeld en de samenwerking verder is versterkt. De betrokkenheid en het enthousiasme van alle deelnemers laten zien dat we samen echt het verschil kunnen maken. Trots en dankbaar zijn we ook voor de vele actieve leden binnen het netwerk die bijdragen aan expertgroepen en inhoudelijke ambities gericht op interprofessioneel samenwerken, inclusief samenwerken met ouders en regieneming bij regionale samenwerking.

Een mooie zomer!

Nu is het tijd om even te genieten van een welverdiende zomerpauze. Namens het hele team van Netwerk Met Andere Ogen wens ik jullie een heerlijke zomer toe. Rust goed uit en laad jezelf op, zodat we na de zomer weer vol energie en inspiratie verder kunnen bouwen aan onze gezamenlijke doelen. Op woensdag 11 september starten we weer met onze Nieuwsupdate.

Met warme groet,

Vera Naber 

Netwerkregisseur Netwerk Met Andere Ogen