Webinar Utrechtse kernpartneraanpak
In Utrecht wordt via de Utrechtse kernpartneraanpak samengewerkt tussen onderwijs en zorg. Kernpartners buurtteam JGZ, leerplicht en Samenwerkingsverbanden PO en VO werken intensief samen met en in de scholen. Hierbij staan kinderen en de ouders in het middelpunt. Wat houdt deze aanpak in de praktijk in? Hoe zorgen we dat onderwijs en zorg elkaars taal verstaan? Op 3 april kom je hier meer over te weten tijdens een speciale videosessie vanuit het Platform Vakmanschap.
De webinar start met een presentatie over wat de kernpartneraanpak van praktijk tot beleid inhoudt. Ook bespreken we hoe de aanvullende zorg op deze aanpak is aangehaakt. We nemen je graag mee in wat werkt in de samenwerking tussen onderwijs en zorg in de Utrechtse kernpartneraanpak. Zoek jij naar een inspirerend voorbeeld uit de praktijk waar deze samenwerking goed gaat? En ben je benieuwd naar waarom dit dan wel werkt in de praktijk? Voel jij je verbonden met het thema onderwijs en zorg voor het kind? Wees er dan bij!
Lokale context
Na de presentatie gaan we in subgroepen uiteen. In de subgroepen verkennen we met elkaar welke elementen uit de kernpartneraanpak ook van toepassing zijn of kunnen worden binnen jouw eigen lokale context. Uiteraard zijn we hierbij ook nieuwsgierig naar andere succesvolle lokale verbindingen tussen onderwijs-zorg. Ter afronding komen we plenair bij elkaar en bespreken we de opbrengsten.
Over de sprekers
Cécile Chênevert is werkzaam als themaverbinder onderwijs & jeugdhulp en voorzitter KPA bij het Samenwerkingsverband PO te Utrecht
Mariët Janse is teammanager bij Lokalis, buurtteamorganisatie jeugd in Utrecht, en verbonden aan de stedelijke opgave Gelijke Kansen vanuit het thema verbinding onderwijs & sociale basis & jeugdhulp.
Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst in de community van Platform Vakmanschap op 1sociaaldomein. Ben je nog geen lid van de community? Meld je dan gratis aan en praat mee met andere professionals.
Gerelateerde artikelen:
- Dialoogavond #15 over de belangen die samenwerking in de weg staan
- De expertgroep van Met Andere Ogen
- Renate van de Mooren: ‘Erken dat ieders inbreng van waarde is’
- Bijeenkomst Samen Interprofessioneel opleiden voor inclusiever onderwijs
- Twijfel als krachtig gereedschap voor doorbraken
- Dialoog #15: Veerkracht in het pedagogisch ecosysteem
- ‘Sneller de juiste hulp dankzij bovenregionale samenwerking’
- Bespreek je vraagstuk tijdens Intervisie op 23 mei
- Vragen en antwoorden in onze online community van het Platform Vakmanschap
- Symposium: Onderwijs, Kinderopvang en Jeugdzorg in Noardeast-Fryslân op 4 april